Популярността на електромобилите в Европа, САЩ  и Китай стремително расте,

...
 Популярността на електромобилите в Европа, САЩ  и Китай стремително расте,
Коментари Харесай

BMW призна: Производството на електромобили ни излиза твърде скъпо

 Популярността на електрическите автомобили в Европа, САЩ  и Китай стремглаво пораства, което принуждава автомобилните производители да отделят от ден на ден средства за създаването на нови електрически платформи. Оказва се обаче, че не всичко е толкоз безоблачно, колкото наподобява, оповестява изданието Motor1.
Според информацията, един от водещите производители – BMW, не планува през идващите най-малко 2 тодини всеобщо произвеждане на коли на ток. В момента този вид транспортни средства не носят облаги на компанията, до момента в който бензиновите и дизеловите модели разрешават тя да се развива решително. 

По думите на ръководителя на Съвета на шефовете на BMW AG – Харалд Крюгер, силовите елементи на ток от четвърто потомство, с които сега се оборудват електрическите модели на марката, към момента са прекомерно скъпи. Това би трябвало да се промени през 2020 година, когато ще излезе петата генерация електромотори.

„ Трябва да изчакаме, защото точно идващото потомство електрически мотори, което ще излезе през 2020 година, ще ни разреши да понижим значително разноските си по производството. Мога единствено да кажа, че сумата, която ще спестим, е голяма ”, разяснява Крюгер.

Босът на BMW добави, че концернът ще влага над 100 млн. $ в разработка на шесто потомство силови елементи на ток. Те би трябвало да бъдат подготвени през 2025 година, когато немският производител ще предлага 25 електрифицилани модели. От тях 12 ще бъдат напълно електрически.

През 2017 година BMW е продал на европейския падар 21 010 бройки от електрическия i3, което е над 6000 повече от 2016 година В концерна обаче разчитат доста повече на идното излизане на седана i4, който ще бъде на пазара през 2020 година Той ще има пробег от 600-700 км и ще се конкуира с Tesla Model 3.
 
По публикацията работи: автор Automedia.bg
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР